This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Sous Vide - Derfor skal du give det en chance

Den bedste tilberedning af dit kød!

Jeg faldt her den anden dag, over det franske tilberednings koncept Sous Vide. Det er en helt igennem fantastik måde, at tilberede sit kød på, så det bliver dejlig saftigt og mørt. Efter jeg fik serveres kød, tilberedt med Sous Vide første gang hos en veninde, tøvede jeg ikke et sekund med selv, at købe en Sous Vide stav.

Advertisement

Hvad i alverden er en Sous Vide stav?

En Sous Vide stav er en håndgribelig lille sag, som man sætter ned i sin gryde, hvor den så varmer vandet op til den temperatur, som man gerne vil tilberede sit kød ved. Når vandet så har nået den temperatur, cirkulerer Sous Vide staven vandet i gryden, og på den måde holder vandet temperaturen.

Advertisement

Jeg finder Sous Vide staven utrolig velegnet, når jeg skal langtidstilberede kød, og har selv brugt den utallige gange, siden jeg først fik øjnene op for Sous Vide!

Dog skal i lige være opmærksom på, at kødet skal vakuumpakkes, inden det kan sættes ned i gryden. Vakuumpakningen er nemlig det der gør, at kødet holder på alle næringstofferne, alt saften, og dermed også alt smagen.

Advertisement

Jeg var så heldig, at jeg havde en vakuumpakker i forvejen, men hvis man ikke har det, er det ret vigtigt, at man lige får anskaffet sig sådan en også ;).

Vandovnen

Personligt valgte jeg, at købe en Sous Vide stav, men jeg var dog noget i tvivl, da jeg skulle vælge mellem en Sous Vide stav og en Sous Vide vandovn.

Advertisement

Vandovnen har den samme effekt på tilberedningen, som en Sous Vide stav har, fordelen ved vandovnen er dog, at den har en indbygget beholder, til vand. På den måde fungerer den altså både som Sous Vide stav, og gyde i samme maskine.

Jeg valgte Sous Vide staven, da jeg godt kan lide at variere, hvor meget kapacitet mine gryder skal have, hvis jeg f.eks. hvis jeg en dag skal lave en større portion, er det rart, at kunne hive en større gryde frem. Dette er ikke muligt med en vandovn, da den jo ikke kan skifte kapacitet på samme måde, som man bare kan skifte gryde.

Advertisement

Vær dog igen opmærksom på, at der er forskel på, hvor meget vand de forskellige Sous Vide stave kan cirkulere. Det kan altså gå ud over din madlavning, hvis du har for meget vand i en gryde i forhold til, hvor meget vand din Sous Vide stav kan cirkulere, da den ikke vil kunne vedligeholde temperaturen i vandet, med samme kvalitet.

Mangler du inspiration i køkkenet, eller ønsker at udforske nye muligheder for, at tilberede perfekte råvarer? Så kan Sous Vide varmt anbefales!

Share This Story

Get our newsletter